På lunchrasten på jobbet häromveckan satt vi och pratade rabarber, då det kom upp att en hade provat på att göra sirap på denna underbara växt. Vilket ju lät hur gott som helst! Jag såg framför mig hur det skulle vara att blanda i försommardrinken med ett vitt, mousserande vin... För att följas upp med hur jag skulle ringla det på pannkakorna, på vaniljglassen, på frukostyoghurten. Ja, typ allt? Detta måste testas!
 
 
Nu har ju vi dock inga rabarber i våran lilla förstavåningsträdgårdsplätt - vi har försökt, tro mig, för vem vill inte ha lite goda stjälkar hemma? Plus att det ju är helt omöjligt att inte lyckas med rabarber. Well... våra är helt obefintliga. För någon har gått och gnagt av de första små knopparna som kom upp! Men exakt två meter därifrån däremot, på andra sidan om trappan i grannens trädgård, växer det rabarber så det knakar. Så orättvist!
 
 
Som tur är har man snälla föräldrar som bidrar med rabarber istället, så man kan göra sin rabarbersirap som man hade tänkt. Tack så mycket! Recept hittar ni här