En restaurangupplevelse utöver det vanliga. På resan till Island i augusti i år satt jag och mamma på restaurang Kopar, en fisk- och skaldjurs restaurang mitt i hamnen i Reykjavik. Maten var helt underbar, god, ljuvlig, ja allt som beskriver mat på ett positivt sätt. Restaurangen var inredd i modern, industriell stil med mörk, rustik känsla men ändå varmt och mysigt att komma in i och smita ifrån den bitande isländska vinden en stund. Där åt mamma dagens fiskrätt (torsk) och jag tog en havskatt serverad med blomkål, grönkål och champagnesås. Behöver jag säga mer? Det var första gången jag åt havskatt, och herregud vad gott det var.
 
Desserten fick bli en daimcheescake. På ett något annorlunda vis! Den serverades med en kula daimcheescake, en kula isländsk skyr- sorbet tillsammans med halloncoulie och ugnsrostad vitchoklad. Till detta termoskaffe.
 
Heaven. Island har så otroligt mycket god mat att bjuda på och Reykjavik - många restauranger i världsklass. Är man där så ska man äta ute. Testa lokala rätter blandat med all annan typ av mat de kan tänkas laga, för besviken blir man inte! Island förtjänar verkligen sitt goda rykte om maten.