Ett nytt projekt här i bloggen - Mormors Kokbok!
 
 
Presentation
Ända sedan barnsben har jag ätit mammas hemlagade mat - mammas käk var alltid bäst. Hon är i sin tur uppväxt med sin mors matlagning och så vidare. Nu lagar jag egen mat med influenser från min barndom och den tid jag lever i nu. Man kan säga att matlagningen går i arv, men förvaltas av tiden och nya trender. Visst är det ganska spännande?

Häromdagen fick jag därför en idé om ett litet projekt - nämligen att gå igenom den kokbok som följde min mormor genom livet och därav även min mammas uppväxt. En kokbok inslagen i blekt, röd plast och som man bakom plasten skymtar en glad kvinna i vågigt uppsatt hår med vitt förkläde och välpressad krage, som står vid köksbänken och skär en tomat i klyftor. 'KOKBOK för skola och hem - födan, hemmet, ekonomin.' Utgiven i Göteborg år 1950, och på första sidan i boken står min mormors flicknamn med snirklig handstil. Följande sidor är nerklottrade med hennes egna recept och noteringar, blandat med bokens egna faktablad, receptsamlingar och idéer.

Därför tänker jag nu bläddra mig igenom boken och laga recepten som står nedskrivna - dels som ett roligt projekt men också som en liten tillbakablick i tiden. Välkommen till en tripp i Mormors Kokbok!