Påskhelgen till ära och jag gjorde en i alla fall svagt gul tårta med passionsfruktssmak. Åh vad jag älskar passionsfrukt! Smaken faller aldrig bort från favoriterna, den är klassisk men ändå fortfarande exotisk. Mitt bästa minne med passionsfrukt är från Madeira, den lilla pärlan utanför Portugals kust, då jag gick på en marknad i huvudstaden Funchal. De hade en jättebra frukt"del" av marknaden där de sålde en mängd exotiska frukter, och då bland annat passionsfrukt. Men det var långt ifrån bara den "vanliga" sorten vi ser i matbutikerna hemma, jag vet inte hur många olika sorters passionsfrukt jag smakade! Bananpassionsfrukt, melonpassionsfrukt, citronpassionsfrukt...You name it, det fanns där.
 
Denna moussetårta åt jag och min familj på påskdagen, och när vi var klara fanns ungefär en femtedel av tårtan kvar. Beroendeframkallande med andra ord! Men är alla ordentliga och bara tar varsin bit så ska den i alla fall räcka till tolv personer... Men en enkel, god och populär tårta som inte kräver mycket möda att göra!
 
 
SIMPLY PASSIONCAKE
 
12 bitar
 
2 gelatinblad
3 ägg
1 ½ dl strösocker
100 g smör
6 passionsfrukt
3 dl vispgrädde
1 tårtbotten
GARNERING
Passionsfrukt
 
Blötlägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter. Pressa och sila passionsfrukterna till saft. Vispa äggen och hälften av sockret vitt och pösigt. Smält smöret och häll i passionsfruktssaften och resten av sockret. Låt koka upp. Vispa ner blandningen i äggsmeten och häll tillbaka allt i en kastrull. Värm tills på svag värme försiktigt.
 
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma krämen. Låt svalna. Rör i den då och då.
 
Vispa grädden hårt och vänd ner den i krämen. Lägg tårtbotten i en bakform med löstagbar kant. Häll i krämen och ställ tårtan i kylen tills den stelnat. Garner med frukt eller valfri dekoration.