Fick snällt lov av min syster att fota och använda hennes otroligt söta knäckstrutar i bloggen! Tur var väl det - tänkte ösa upp med juliga/ vintriga recept här! Så tack Sarah... Pju, jobbigt med nystartad blogg, man vill från början ha en massor av inlägg att bjuda på!
 
Min dag har annars sett ut såhär ~gått upp~panikhandlat de sista julklapparna för imorgon~insett att min sönderrostade bil är ÄNNU värre däran än vad jag först trodde~promenerat i isande kyla~bakat godis!~
En helt vanlig 4:e advent då alltså!
 
JULIGA KNÄCKSTRUTAR
 
15- 20 Stycken Strutar
 
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
2 dl socker
50 g skållad och finhackad mandel
 
Gör så här
Gör strutar av bakplåtspapper och tejpa ihop. Klipp sedan till vanliga grillpinnar/blompinnar till lagoma klubbhållare! Placera sedan gärna pappstrutarna i en form eller skål fylld med socker (då står de still när de ska fyllas!)
 
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull med vidd. Koka upp detta kraftigt och håll koll på temperaturen med en hushållstermometer tills den visar 125 grader. Tag av från värmen och häll i den hackade mandeln.
 
Fyll strutarna med knäcksmeten och låt stelna lite så du kan sätta i pinnarna. Knyt gärna ett band i ändarna - då kan du ha de som gå-bort-present!
 
GOD JUL!