Something YUM

RABARBERSIRAP
 
På lunchrasten på jobbet häromveckan satt vi och pratade rabarber, då det kom upp att en hade provat på att göra sirap på denna underbara växt. Vilket ju lät hur gott som helst! Jag såg framför mig hur det skulle vara att blanda i försommardrinken med ett vitt, mousserande vin... För att följas upp med hur jag skulle ringla det på pannkakorna, på vaniljglassen, på frukostyoghurten. Ja, typ allt? Detta måste testas!
 
 
Nu har ju vi dock inga rabarber i våran lilla förstavåningsträdgårdsplätt - vi har försökt, tro mig, för vem vill inte ha lite goda stjälkar hemma? Plus att det ju är helt omöjligt att inte lyckas med rabarber. Well... våra är helt obefintliga. För någon har gått och gnagt av de första små knopparna som kom upp! Men exakt två meter därifrån däremot, på andra sidan om trappan i grannens trädgård, växer det rabarber så det knakar. Så orättvist!
 
 
Som tur är har man snälla föräldrar som bidrar med rabarber istället, så man kan göra sin rabarbersirap som man hade tänkt. Tack så mycket! Recept hittar ni här
 
 
HELT FANTASTISKA BRÖLLOPSTÅRTOR
 
 
Herregud, snurrade in på Free People's hemsida nyligen och blev helt tagen av deras tårtor i bröllopsspecialen de har just nu. Så jäkla fantastiska! Inte hade jag trott att man kunde göra bakverk boehemiska? Riktigt snygga naked cakes och en helt underbar våningstårta med suckulenter på fotograferad framför havet...
 
Får man gifta sig med en tårta?
 
 
HUMMINGBIRD
 
Nu är det väl en tre veckor sen jag och en vän var i London och röjde, under fyra härliga aprildagar. Det blev mycket tid spenderade i butiker (shoppingtokiga) men såklart även skönt häng i parker, en hel del fotande av sevärdheter och självklart god mat. Variationen av restauranger och caféer i London är ju typ störst i världen? Hur som helst så tog vi oss till Portabello Road och the Hummingbird Bakery - känt för sina sjukt goda cupcakes och amerikanska bakverk. 
 
Lite av en våt dröm var det ju att komma in i detta lilla, lilla bageri. Fyllt med färger, söta dofter och ögongodis. Eller ja, godis. Med en beslutsångest som heter duga valde jag ändå tillslut en Red Velvet Cupcake, mest för att jag faktiskt aldrig har smakat en redvelvet innan. Och en stor amerikansk kaffe till det...
 
Bild 1, 2 & 6 är lånade från Maja