Something YUM

Hallonmazariner med Kardemumma
HALLONMAZARINER MED KARDEMUMMA
 
ca 30 stycken
 
200 g smör
7 dl vetemjöl
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
 
400 g mandelmassa
200 g smör
5 ägg
1 droppe bittermandelolja
½ tsk malen kardemumma
ca 30 hallon
 
200 g florsocker
1 msk citronsaft
1 ½ msk vatten
Röd karamellfärg
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Rör rumsvarmt smör tillsammans med mjöl, socker, vaniljsocker och ägg till en deg. Knåda inte för mycket, då blir degen seg. Tryck ut degen i folieformar.
 
Gör fyllningen. Rör rumsvarmt smör med mandelmassan till en smidig smet, tillsätt sedan rumsvarma äggen ett i taget. Blanda i kardemumman och bittermandeloljan. Fyll formarna till en cirka 3/4. Tryck sedan i ett hallon i varje kaka. Grädda sedan i ca 15 minuter eller tills de fått färg och är genomgräddade.
 
Låt mazarinerna svalna. Gör glasyren genom att blanda florsocker, citronsaft och vatten. Tillsätt röd karamellfärg så den blir svagt rosa. Stryk sedan på kakorna.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress