; Something YUM -

Brownie med Polkakross

maj 15, 2014 / 1 kommentarer
 
 
Det här kan vara den godaste brownien på detta klot! Åh vad jag älskar att ta upp en bit av denna från frysen då choklad/kak/godis/villhaallt- begäret är för stort. You gotta try this!
 
BROWNIE MED POLKAKROSS
 
ca 25 bitar
 
175 g smör, rumstempererat
3 ½ dl socker
1 dl kakao
½ dl sirap
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
 
TRYFFELTOPPING
2/3 dl vispgrädde
150 g vitchoklad, hackad
1 tsk smör
Några droppar pepparmintsolja
Krossade polkagrisar
 
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 25x25 cm, med bakplåtspapper.
 
Blanda smör, socker, kakao, sirap, salt och vaniljsocker i en bunke. Blanda sedan i äggen, ett i taget, och vänd sist i mjölet. Häll upp smeten i formen och baka i ugnen ca 25 minuter eller tills kakan är "lagomt" kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
 
Koka upp grädden, lägg i den hackade chokladen och rör tills allt smält. Droppa i mintoljan och häll sedan tryffelsmeten över brownien. Ställ in kakan i kylen i 3- 4 timmar. Häll över polkakrosset, skär i lagoma bitar och njut av världens godastaste brownie!
 
Läs mer

New Book

maj 8, 2014 / 0 kommentarer
 
 
Idag köpte jag den efterlängtade boken Green Kitchen Stories, som nu pryder hyllan fint i köket. Men självklart ska den användas också! Recepten i boken är som titeln avslöjar - gröna. Många rätter är dessutom glutenfria och vegan. Tycker att många av recepten i boken är spännande, jag menar vem vill inte prova att göra en rödbetsbourgogne? Detta är verkligen boken för alla som gillar gröna recept!
 
Läs mer