; Something YUM -

Grön Pizza m. Blomkålsbotten

apr 22, 2014 / 0 kommentarer
 
 
Det är alltid kul med nya ideér inom matlagning - här är en pizzabotten gjord på blomkål! Både gott och nyttigt blev det, tänka sig att en pizza inte alltid behöver betyda skräpmat. Tvärtom, här har vi en hälsosam maträtt som dessutom mättar mer än en vanlig kebabpizza. Receptet hittade jag här, och detta är definitivt någonting jag kommer laga igen!
Läs mer

Solskens Smothie

apr 19, 2014 / 0 kommentarer
 
 
 
SOLSKENS SMOTHIE
 
1 glas
 
Juice från två apelsiner
1 cm färsk ingefära
1 morot, skalad och delad
1 dl vatten
Några isbitar
 
Mixa alltsammans i en blender, häll upp i ett högt glas och njut av vitaminkicken!
 
Läs mer

Citronpasta med Ruccola & Lufttorkad Skinka

apr 17, 2014 / 0 kommentarer
 
 
Denna goda pastan gjordes igår kväll efter en lång och seg arbetsdag. Det var ungefär precis vad jag orkade göra när jag kom hem och var vrålhungrig, bara att koka pasta och fräsa lite vitlök och ruccola och blanda alltsammans med skinka och citron! Det blir inte så mycket enklare än så, och så mycker godare... Körde ett gott rödvin från Australien till också, bättre lillördagkväll får man inte!
 
CITRONPASTA MED RUCCOLA & LUFTTORKAD SKINKA
 
4 portioner
 
300 g tagliatelle
3 vitlöksklyftor
100 g ruccola
1 dl hackad persilja
1 citron
80 g lufttorkad skinka
1 dl finriven parmesan
Olivolja
Salt & svartpeppar
 
Koka pastan i rikligt med vatten, och skala under tiden vitlöken. Skiva den i tunna skivor och fräs sedan i en stekpanna i olivolja på svag värme några minuter. Lägg i ruccolan och låt den fräsa med någon minut.
Ta pannan från värmen och bland ner persilja och rivet citronskal från en hel citron.

Blanda den nykokta pastan med fräset, grovstrimlad skinka, den rivna osten och smaka av med salt, peppar och lite juice från citronen.
Läs mer