Something YUM

Indian Style
 
Indisk mat är ju så förbaskat gott. I Indien har man verkligen förstått att mycket smak och kryddor är det absolut viktigaste i matlagning - inte bara salt och peppar där alltså.
 
Besökte nyligen en söt vän i Borås där hon arbetar på en indisk takeaway- restaurang. Åh den som ändå kunde bo i en lite större stad med mer utbud av matställen! Har börjat tröttna en aning på pizza och hamburgare nu... Tur är väl då att ens matintresset är stort och man har snälla vänner som smsar recept från deras arbetsplatser!
 
Vet att jag inte fick ihop det precis som den maträtt jag åt efter att tagit med mig mat hem från Borås - men en grönsaksgryta blev det ändå allt med liknande smaker samt en av mina favoriter - Mango Lassi!
 
Bäst blir det såklart med lite naanbröd till...
 
 
INDISK GRÖNSAKSGRYTA
 
4 portioner
 
Olja till stekning
1 tsk senapsfrö
1 grön chili, strimlad
3 cm färsk ingefära, finhackad
2 tsk garam masala
1 tsk mald koriander
2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
2 tsk curry
1 tsk chilipulver
2 gula lökar, finhackade
2 dl grädde
400 g krossad tomat
1 litet blomkålshuvud, delat i buketter
3 morötter, strimlade
½ zucchini, strimlad
Salt

Hetta upp lite olja i en gryta och fräs senapsfröna i 2-3 min eller tills de börjar sprätta. Tillsätt chili, ingefära, garam masala, koriander, spiskummin, gurkmeja, curry och chilipulver. Fräs i någon minut och häll sedan i löken. Stek den mjuk, tillsätt mer olja om det behövs. Mixa den sedan till en slät puré.

Tillsätt tomatkrossen och grädden. Låt puttra i 5 minuter. Häll i blomkål, morötter och zucchini och låt detta sjuda tills grönsakerna är lite mjuka. Smaka av med salt.
Servera tillsammans med jasminris och eventuellt naanbröd!
 
 
MANGO LASSI
 
4 glas
 
250 g fryst mango (1 paket)
5 dl naturell yoghurt
3 dl mjölk
1 tsk mald kardemumma
 
Mixa alltsammans, häll upp på glas och njut!
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress