Something YUM

Kapitel 10; Välling & Gröt
 
 
Japp, ni hörde rätt! Andra inlägget och receptet jag prövar ur Mormors Kokbok är GRÖT. Denna underbara och otroligt underskattade rätt, vad är det egentligen för fel på lite gröt? Det är billigt, nyttigt och gott. Vad kan man egentligen mer begära?
 
Jag äter gröt till frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat. Inte på en och samma dag förstås, men som maträtt kan jag äta den när som helst. Det är den perfekta maten när man har bråttom, vill bli mätt och inte har någon fantasi till matlagning! Den perfekta maten alltså!
 
Här är ett recept ur boken jag testade igår, nämligen havregrynsgröt med äpple. Detta blev verkligen en dunderfrukost tillsammans med lite russin och mjölk. Och gott! En lite "lyxigare" variant av den klassiska havregrynsgröten... Sen är detta ett gammalt recept, så sockermängden i gröten tycker jag är i saftigaste laget. Jag minskar gärna ner på sockermängden, det är ju ändå gröt. Men här kommer i alla fall originalreceptet!
 
 
 
Ur boken
 
HAVREGRYNSGRÖT MED ÄPPLE (ÅNGPREPARERADE GRYN)
 
1 l vatten
4- 4 ½ dl havregryn
3 hg färska äpplen
½ dl socker
 
Skölj äpplena, skär dem i klyftor. Koka upp vattnet, rör i grynen och lägg i äpplena. Sockra.
Låt gröten koka omkring 15 min. Avsmaka.