American Apple Cake

 
Gårdagen börjades med en sovmorgon för att fira min nybörjade semestervecka. Och gud vad underbart det är att vara ledig ett litet tag nu framöver! Att bara ta dagen som den kommer och inte ha något speciellt planerat känns ju helt fantastiskt...
 
Så igår när jag stod och kollade på några sorgliga äpplen i fruktskålen började huvudet fundera ut något jag kunde göra på dem. Spara, spara, spara. En kaka kände jag tillslut att jag ville baka, så det blev raka vägen mot soffan med en kopp kaffe i ena handen och min gamla recpetpärm i den andra. Efter några sidors bläddrande fann jag detta recept på en amerikansk äppelkaka med frosting - alltså ungefär en morotskaka fast med rivet äpple i! Så himla god, eller så kanske jag bara tycker att alla kakor med ett tjockt lager frosting är bland det bästa som finns...
 
AMERICAN APPLE CAKE
 
ca 10 bitar
 
125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 tsk kanel
3 ägg
2 äpplen
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
FROSTING
200 g färskost (typ philadelphia)
1 dl florsocker
Lite citronjuice
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form.
 
Rör smör och socker poröst. Rör i kanel och äggen, ett i taget. Riv sedan äpplena grovt och rör ner i smeten. Blanda mjölet med bakpulvret och och blanda ner det. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt kallna.
 
Rör ihop färskost, florsocker och citronjuice. Bred frostingen över kakan. Förvara sedan i kylskåp!
 
 
Mjuka Kakor | american apple cake, frosting, äpple | |
Upp