Something YUM

Peanutbutter M&M Cookies
 
 
Jag blev så glad idag när jag lyckades med mina alldeles egna jordnötscookies med M&M. Vet ni hur svårt det är att få till den där perfekta cookien? De som är både knapriga samtidigt som de är så där härligt sega i mitten, och med en massa underbara chokladbitar som faktiskt är som de bitar man hackade ner dem i innan de hamnade i smeten. Och när man äter dem så längtar man efter ett kallt glas mjölk eller en kopp nybryggt kaffe... Därför måste jag nu upplysa er om detta underbara recept, som egentligen utav en ren slump blev mitt allra bästa cookierecept hittils! Och detta kommer att låta löjligt - men de smakar "köpekakor", alltså lika goda som de man köper i plastförpackningar, men utan alla konstiga tillsatser!
 
Detta är då alltså en småkaka gjord på jordnötssmör, jag använde en lite "grövre" typ av jordnötssmör, och M&M- chokladlinser. Självklart går det att byta ut de mot jordnöt- M&Ms, eller vanliga hackade jordnötter eller choklad. Man får göra det man känner för eller har hemma!
 
KAKAN FÖR ALLA KAKMOSTER DÄRUTE...
 
Cirka 30 stycken
 
100 g smör
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 ½ dl jordnötssmör
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 dl grovhackade chokladlinser
 
Sätt ugnen på 150 grader. Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
 
Blanda smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt ägget och blanda ytterligare. Rör
i jordnötssmöret och därefter mjölet och bakpulvret. Blanda sist i de hackade chokladlinserna.
 
Forma degen till en tjock rulle, cirka 4 centimeter bred, och skär sedan den i 1 centimeters tjocka skivor. Lägg dessa på plåtarna och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Ju längre de gräddas desto hårdare kakor, och ju kortare gräddningstid desto mer "sega" i mitten blir de.