Ja, denna tryffel var god. Köpte en dyrare mörkchoklad denna gången till julbaket, en Lindt bakchoklad 70 %, och måste säga att det var värt pengarna! Smaken blev mycket fylligare till dessa tryfflar, och med den mörka kakaohalten tillsammans med konjaken och den söta daimen blev det ett riktigt lyckat resultat! Tyckte det var spännande att ha i kvarg i smeten också - bara för att krångla till det lite extra...

MÖRK CHOKLADTRYFFEL M. SMAK AV PÄRONKONJAK & DAIMCRISP

ca 40 stycken

1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
1 dl kvarg
2 msk konjak
100 g daim
Kakao

Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta. Rör i kvarg och konjak. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka daim och rör ner i smeten. Häll alltsammans i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim. Forma tryffeln till kulor och rulla i kakao. Förvara kallt.