; Something YUM -

En Grym Tryffel med Päronkonjak och Daimcrisp

dec 15, 2013 / 0 kommentarer
 
 
Ja, denna tryffel var god. Köpte en dyrare mörkchoklad denna gången till julbaket, en Lindt bakchoklad 70 %, och måste säga att det var värt pengarna! Smaken blev mycket fylligare till dessa tryfflar, och med den mörka kakaohalten tillsammans med konjaken och den söta daimen blev det ett riktigt lyckat resultat! Tyckte det var spännande att ha i kvarg i smeten också - bara för att krångla till det lite extra...

MÖRK CHOKLADTRYFFEL M. SMAK AV PÄRONKONJAK & DAIMCRISP

ca 40 stycken

1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
1 dl kvarg
2 msk konjak
100 g daim
Kakao

Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta. Rör i kvarg och konjak. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka daim och rör ner i smeten. Häll alltsammans i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim. Forma tryffeln till kulor och rulla i kakao. Förvara kallt.

Läs mer

Limekola

dec 15, 2013 / 0 kommentarer
 
 
LIMEKOLA
 
till 60 stycken
 
100 g Smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 2 lime
 
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock i cirka 15 minuter, rör om då och då, och prova sedan smeten genom att rulla till en seg, fast kula i lite kallt vatten. Smaksätt med lime. Häll upp smeten på en oljad plåt. Låt svalna och klipp i bitar. Slå in i papper och förvara kallt.
 
Läs mer

Pepparkakshus Inspiration

dec 6, 2013 / 0 kommentarer
 
 
 
 
Är så himla sugen på att göra ett pepparkakshus i år! Det började för några år sedan då vi hemma gjorde pepparkakshus i två år i rad, och där slutade det. Det är ju ganska tidsödande... Så detta pyssel som jag så gärna ville få till en tradition försvann lite! Men häromdagen pratade en vän till mig om att hon skulle göra ett pepparkakshus i helgen i lusthusform - och jag vill också göra någonting i år! Fick en idé om att göra ett ganska enkelt hus i lite sagoform (som bilden längst ner till vänster), nu ska jag bara hitta någon ledig dag att boka in pepparkakshusbakning på!
Läs mer