Something YUM

Skrädda Kakor
Detta är ett bra recept på mjuka och goda hålkakor! Ett bra bröd som funkar fint att frysa.
 
 
5 hålkakor
 
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
2 msk sirap
½ msk salt
2 tsk stött fänkål
1 tsk stött anis
9 dl rågsikt
ca 3 dl vetemjöl
 

Gör så här
Smula jästen i degbunken. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör sedan ut jästen i lite av vätskan. Tillsätt sirapen, saltet och kryddorna. Häll i rågsikten och arbeta degen. Låt jäsa 20 minuter.
 
Ta upp degen på mjölad yta och arbeta smidig med vetemjölet. Dela den sedan i 5 lika stora delar och forma varje bit till en slät bulle. Platta till eller kavla ut bullarna till runda kakor. Ta ut ett litet hål i mitten av varje brödkaka. Nagga och låt dem jäsa på plåtar.
 
Grädda bröden i 225 grader mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt dem svalna på galler täckta med bakduk.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress