Carrot Cake Cookies

Detta är vad jag testade igår efter eget huvud - en småkaka med influenser av den klassiska morotskakan. Resultatet blev mycket lyckat, en lite småseg kaka med tjock glasyr och kanelsmak. Testa gärna!
Ca 20 stycken
 
                                        Kaka                                         
                                          3/4 dl socker                                        
                                        1 msk kanel                                          
                                             125 g smör                                           
2 ½ dl mjöl
1 morot
 
Glasyr
Florsocker
Vatten
Kokosflingor
 
 
Gör så här
Riv moroten på den fina sidan av rivjärnet. Blanda socker och kanel i en bunke. Rör smöret och sockerblandningen pösigt. Tillsätt mjölet och den rivna moroten och blanda ihop.
 
Dela degen i två lika stora delar. Rulla sedan ut vardera bit i rullar lika långa som plåten. Placera på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till längderna lätt med fingrarna. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut ur ugnen och skär sneda kakor medans de ännu är varma. Låt svalna.
 
Blanda ihop glasyren med florsocker och lite vatten (hur tjock ni vill ha den bestämmer ni själva). Klena på den på kakorna och strö över kokosen direkt. Förvara i tät burk i rumstemperatur.
Småkakor | morotskaka | |
Upp