Something YUM

Budapesttårta
Testade för första gången på att göra en budapesttårta hemma - och resultatet blev mycket bra! I denna använde jag dock körsbär, vilket är helt valfritt. Huvudsaken var i alla fall att far blev nöjd på sin dag!
 
4- 6 bitar
 
Maräng
4 äggvitor
1 tsk citronsaft
Rivet skal från ½ citron
2 ½ dl socker
1 dl hasselnötter
2 msk maizena
 
Fyllning
3- 4 dl vispgrädde
Valfri frukt eller bär (till exempel mandariner, banan, körsbär, hallon, persika)
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Mal hasselnötterna. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt citronsaften. Ta i sockret lite i taget och vispa. Vänd sedan ner nötterna, citronskalet och maizena.
 
Spritsa ut marängsmeten på en bakplåtpappersklädd plåt (spritsa i längder tätt intill varandra). Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Kakan ska vara lite seg så att den går att rulla! Vänd upp kakan på nytt papper och dra bort bakplåspappret. Låt sedan kallna.
 
Vispa grädden hårt och bred ut på den avsvalnade tårtbottnen. Strö ut övrig fyllning och rulla försiktigt ihop tårtan. Om man vill kan man sedan garnera med lite smält choklad  eller pudra över florsocker.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress