Denna kakan är så god! Jag gör den dock inte så ofta som jag skulle vilja - med både smördeg och mycket sirap blir denna underbara tart inte så kalorisnål precis...
 
Till ½ långpanna
 
Botten
1 färdig smördegsrulle
 
Fyllning
200 g mandelmassa
2 äggvitor
100 g mjukt smör
75 g finhackade pecannötter
 
Garnering
3 äpplen
75 g grovt hackade pecannötter
½ dl sirap
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en halv långpanna med bakplåtspapper. Kavla ut smördegsrullen och placera i långpannan.
 
Riv mandelmassan och blanda med de lättvispade äggvitorna, smöret och de hackade nötterna. Bred smeten på bottnen, men lämna cirka 1 centimeter deg fri från smeten runtom. Vik sedan upp dessa kanter och tryck till.
 
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg dessa omlott i tre rader ovanpå mandelmassan. Strö över de grovhackade pecannötterna och ringla över ungefär hälften av sirapen. Grädda mitt i ugnen i omkring 40 minuter. Ta ut kakan och ringla över resten av sirapen.