Hej! Sarah heter jag och är syster till Linnea som driver bloggen och idag hade jag tänkt att gästblogga här!  Här är lite av vad jag har pysslat med idag...
Det här med bakning är något jag gör allt för sällan, men om man ändå är ledig och vädret inte tillåter att man går ut så kan det vara en bra chans att ta igen sina bak "fria" dagar. Så idag blev det både längder med mandelmassa fyllning, typ "butterkaka" fast med saffran och mandelmassa och även de obligatoriska lussekatterna!
 
Receptet till degen är lättast att hitta i valfri bakbok men jag kan berätta om hur jag gjorde längden och butterkakan!
 
Kavla ut en lite lagom stor kvadrat eller rektangel av degen tills den blir ca 5 mm tjock. Bred på ett ordentligt lager med antingen smör eller margarin. Sen strör du på vaniljsocker och vanligt socker, precis som med vanliga vaniljbullar. Sen rev jag kylskåpskall mandelmassa över (ganska mycket!) och sedan är det bara att rulla ihop försiktigt.
 
Vi börjar med den klippta längden. Lägg rullen på en plåt med papper i botten och ta fram en kökssax. Med den klipper man jack i längden och viker varannan bit åt höger och vänster. Låt den jäsa en stund och pensla sedan med uppvispat ägg och strö på pärlssocker och ev. flagad mandel.
 
Till "butterkakan" gjorde jag en likadan rulle och skar den i ca 3 cm tjocka skivor och lade dom sedan i en form som en blomma ungefär. Låt jäsa en stund och pensla sedan med ägg och strö på pärlsocker och ev. flagad mandel. Grädda i 225 grader tills den fått fin färg!