En decemberonsdag som denna var jag ledig för första gången på nio dagar - vilket ypperligt tillfälle att göra årets första julgodis på!
 
Inspirationen idag har dock inte varit på topp. Har ju inte varit ledig och behövt tänka ut vad jag kan hitta på om dagarna! Men sen kom jag att tänka på - jag jobbar ju ändå inom kök och servering och har ju egentligen gott om inspiration inom god mat, spännande smaker och nya rätter. Och efter lite tankeverksamhet efter detta konstaterande fick jag en väldig lust att använda kardemumma i något! Resultatet blev då alltså en mörk chokladtryffel med smak av kardemumma men också kanel och citronskal. Hoppas ni tycker det blir lika lyckat som jag!
 
TIPS! Använd en choklad ni tycker om, mörk eller ljus spelar inte så stor roll, bara kvalitén är bra!
 
Till cirka 20 stycken tryfflar
 
200 g choklad
2 dl vispgrädde
1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
Rivet skal av ½ citron
 
Gör så här
Koka upp grädden med kanelstången, kardemummakärnorna och citronskalet. Sila och häll tillbaka i kastrullen.
 
Hacka chokladen fint, och blanda i grädden. Rör tills allt smält samman och ställ sedan att svalna.
 
Forma små kulor av smeten och rulla gärna i kakao! Förvara tryffeln kallt.